Náš domek

Jak jsme stavěli bílou krabici v Klánovicích

Koupelny – zrcadla

Jedna věc nám v koupelnách ještě chyběla – zrcadla. V létě jsme na to konečně vlítli a pár jich tam nalepili.

Vymysleli jsme si se zrcadly takovou blbost – totiž že jich do koupelny dáme víc a zformujeme z nich určitý tvar. Chtěli jsme tím prostor trošku odlehčit a udělat koupelny hravější.

Třeba v dolní koupelně jsme naplánovali jakési ubíhající bublinky. Takhle jsem si to nakreslil a rozměřil ve svém oblíbeném Sketchupu, ve kterém jsem ostatně zpracoval celý domek.

Lepení zrcadel

Skutečnost se nakonec plánu poměrně podobá.

Lepení zrcadel koupelna Klánovice

Záběr ze strany. Omlouvám se za tmavé fotky, ale v časovém presu jsem musel vzít zavděk večerním světlem.

Lepení zrcadel

Koupelnička pro hosty díky zrcadlům docela prokoukla.

Lepení zrcadel

Největší kruh má průměr 90 cm, další se pak harmonicky zmenšují až po nejmenších 6 cm.

Lepení zrcadel

Podobnou sestavu jsme splácali i v horní koupelně, kde to dopadlo ve skutečnosti o dost líp, ale nemohl jsem to zatím vyfotit.

Zrcadla jsme nechali vyříznout v benešovském sklenářství, se kterým máme dobré zkušenosti už z dřívějška. 9 kusů stálo asi 4500 Kč, takže v průměru jsme dali 500 ks za zrcadlo. A to je prosím cena včetně polymerového tmelu a oboustranné lepicí pásky. Zrcadla mají tloušťku 4 mm, což je až zbytečně moc – zpětně jsme si uvědomili, že by bývalo stačilo 3mm sklo. Bylo by to lehčí a leželo by to blíž ke stěně.

Zrcadla jsme bez problémů nainstalovali sami (ve dvou lidech) a nepotřebovali jsme u toho ani vrtat. I ten velký 90centimetrový kruh v pohodě udrží několik (cca 8) malých štráfků oboustranné lepicí pásky a stejný počet cca centimetrových hromádek polymerového lepidla. Lepicí páska zajistí okamžitý příchyt (abyste zrcadlo nemuseli 24 hodin držet nebo ho mít něčím zapřené), polymer pak dodá úžasnou pevnost. Je potřeba použít tzv. neutrální polymer, který nevyžere zrcadlovou vrstvu. Dělá je třeba firma Soudal, ale i četné jiné značky – v každém sklenářství vám ho prodaji.

Přidejte skřek

*

Dokažte prosím, že jste hominid. Spočtěte tento ďábelský příklad. Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.